måndag 27 april 2009

Hårdrock + Ishockey = Sant!



Jag brukar ofta lite på skämt och lite allvar säga att musik är min passion och ishockey är min religion när folk frågar vad jag har för intressen men oftast är det så. Jag älskar musik och då naturligtvis framförallt hårdrock och metal men när det kommer till ishockey är det på liv och död och musiken får stå vid sidan för en stund. Så det är extra kul att mina schweiziska favoriter Krokus har fått äran att skapa den officiella låten till årets ishockey-VM som går i just Schweiz. Låten som fått titeln "Live For the Action" är en klämkäck liten sak som kanske är lite för smörig för Krokus men klart värd att lyssna på. Dessutom är videon trevlig med massa snygga mål av det schweiziska landslaget och jag som inte visste att dom ens kunde göra mål!

Ta en kik och njut!

/Ulf Classon

fredag 24 april 2009

Back on track!

Då var databurken tillbaka efter ett nätverkskortsbyte och förhoppningsvis skall det nu bli fart på bloggen igen. Men innan det kommer några längre inlägg så kan jag tipsa om att Sweden Rock Festival nu lagt upp det kompletta spelschemat för årets festival för er som mot all förmodan missat detta och det blev inte så farliga bandkrockar i år men en sak undrar jag över - hur i hela h-vete kan man lägga Immortal samtidigt som Europe! Jag vill ju se båda ju! Snacka om miss från festivalens sida. ;o)

Sen måste ju det meddelas att Nattefrost och Fenriz Red Planet skall släppa en split-CD ihop med namnet Engangsgrill!!! Mästerligt är bara förnamnet (Inte musiken kanske men namnet!)!

/Ulf Classon

tisdag 7 april 2009

Då var dom sista banden till årets Sweden Rock Festival klara och det var en blandad kompott minsann. Dock var det en hel del band jag aldrig hört eller inte hört tillräckligt för att uttala mig om men dessa är klara i alla fall:

Hot Leg
Rage
Deathstars
Vains of Jenna
Babylon Bombs
Innocent Rosie
Witchcraft
Fourever
Hildenburg

Hot Leg är tydligen The Darkness-sångarens nya band och hans oerhört jobbiga stämma är inget för mig. The Darkness lät rätt bra rent musikaliskt men hans röst var outhärdlig. Jag måste dock kolla upp hur Hot Leg låter för man får ju inte dissa ett band utan att ha hört dom…eller?

Rage tycker jag är tråkiga trots att deras heavy metal borde tilltala mig, Deathstars kan kanske va roliga och se med deras glammiga industrimetall men inget jag springer benen av mig för och Innocent Rosie spelar helt okay sleaze/glam metal men knappast något jag gråter över om jag missar och tillsammans med Vains of Jenna och Babylon Bombs så står dom för musik åt alla pastellfärgade musikfans favoritgenre.

Fourever har jag för mig är ett gäng kaxiga metal-tjejer så dom måste kollas upp.

Det är dock givet att jag skall se Witchcraft och deras Black Sabbath-osande 70-tals rock. Dom var fantastiskt bra på Metaltown förra året och kan blir en ritkigt höjdare i år igen tror jag.

Sist ut är svenska coverbandet Hildenburg som fått mycket beröm för sina tolkningar av Led Zeppelins klassiska låtar och även om jag brukar undvika coverband på festivaler så måste jag nog ge detta band en stund av min tid.

Sweden Rock blir som vanligt en festival fullmatad med grymma band men tyvärr är det FÖR många bra band för att det skall vara roligt för min del. Det är aldrig roligt att behöva missa något band man vill se. Men, men, det där brukar lösa sig och jag lovar att återkomma med en pre-report innan jag drar ner till Norje och världens bästa festival!

/Ulf Classon

måndag 6 april 2009

Datorstrul.

På grund av datorstrul kommer tyvärr inte bloggen uppdateras lika ofta som vanligt dom kommande veckorna men hav förtröstan. Sommaren är på ingång och med den en massa festivaler som vi skall ge er tips om så håll ut kära läsare!

/Ulf Classon