söndag 31 augusti 2008

Sonic Syndicate akustiskt!

Ett av de senaste stjärnskotten på svenska rockhimlen, Sonic Syndicate, tittade förbi Sveriges bästa radiostation, Rocket 95.3 FM, och snackade lite med undertecknad. Roland Johansson och Robin Sjunesson pratade om kommande albumet "Love and other disasters", turnélivet och bjöd dessutom på två akustiska versioner av de nya låtarna "Jack of diamonds" och "Contradiction".

För att lyssna på intervjun och låtarna klicka
HÄR:

/Niclas Müller-Hansen

Den förlorade värld vi kallar Guns N Roses!

"Chinese democracy" finns det väl en och annan som fortfarande väntar med spänning på. Personligen måste jag säga att mitt intresse svalnat markant de senaste åren. Det vore betydligt mer intressant om de enorma egon som en gång var världens största band, istället kunde komma överens, lägga allt groll bakom sig och ge sig ut på nya äventyr tillsammans.
Känns som att det snart finns underlag för en långfilm om detta än så länge osynliga album.
Men men, vi som fortfarande minns bandet när de var på topp och verkligen skakade om världen, söker oss tillbaka till gamla meriter och minns med ett leende. Lyssna på de så kallade "Rumbo tapes" och njut!

Lyssna på "Rumbo Tapes" HÄR:

En bloggare fick nyligen besök av FBI och anklagas för att ha läckt låtar från nyss nämnda album.

För artikeln klicka HÄR:

/Niclas Müller-Hansen

lördag 30 augusti 2008

AC/DC's nya skiva kommer bli ett mästerverk?

Ja, ska man tro på David Higgins i Australien, så kommer AC/DC spotta ur sig ett litet mästerverk. Han har hört sju spår från kommande "Black ice" och är eld och lågor över låtmaterialet. Läs artikeln och hoppas på att i varje fall något av det han skriver är rätt.

För Higgins åsikter klicka HÄR.

Bob Lefsetz på The Lefsetz Letter tycker också till om nya AC/DC och är om möjligt ännu mer eld och lågor över "Black ice" än David Higgins. Nåväl, den som lever får se...

För Lefsetz åsikter klicka
HÄR.

/Niclas Müller-Hansen

torsdag 28 augusti 2008

Rock N Roll-tåget AC/DC har rullat igång!!!



Äntligen!!! Äntligen är första singeln från AC/DC's nya skiva "Black Ice" här. Jag fick höra på omvägar att radiostationen Mix Megapol skulle ha premiär på "Rock N Roll Train" idag runt halv tolv-tiden och då jag är på jobbet vid den tiden så fick man snällt be kollegan ratta in rätt frekvens. Otåligt satt jag och väntade, dom spelade Coldplay, Sussi Tapper och fan vet allt innan det var dags. Jobbarpolaren sa att han satt och kollade på mig under hela låten. Jag satt nämligen djupt koncentrerad på låten och världen runt omkring mig liksom bara försvann. Men han sa i alla fall efteråt att mina läppar startade från neutralt läge för att under hela låtens gång röra sig längre och längre upp tills jag inte kunde flina mera av belåtenhet. Men det var verkligen så. Låten sparkar igång med ett riff som direkt för tankarna till "Back In Black" men även till "The Razors Edge"-tiden. En tillbakagång i soundet är det helt klart. Men sen bara fortsätter det! Allt! Precis allt är grymt med låten! Brians röst låter bättre än på länge, Cliffs och Malcolms körer ligger så där snyggt i bakgrunden, Phils trumspel är, som vanligt, ursimpelt men samtidigt genialt och Angus naturligtvis. Det må va Malcolm som sköter huvudriffandet men Angus gitarrlir har inte låtit så här inspirerat på många år. Att sen låtens refräng är en av dom starkare på mycket länge med bandet gör inte saken sämre. Men ska man klaga på nått så är det att den kanske efter en 10-15 lyssningar i rad blir lite anonym, man vet liksom inte när den slutar eller när den drar igång igen. Men å andra sidan, man kanske inte ska lyssna på en och samma låt så många gånger i rad?

Kan det vara så att producenten Bredand O'Briens intåg i studion ihop med bandet kan ha gett grabbarna en nytädning?

Nåväl, när jag lyssnar på låten så får jag i alla fall lite samma känslorna som när jag för första gången blev förälskad i bandet. Att det beror på att bandet fått en nytändning, det vet vi först när hela skivan kommer, eller att det faktiskt är första gången på åtta år som vi får något nytt att lyssna på från bandet det vet jag inte. Men det vet jag i alla fall att AC/DC är tillbaka och dom är tillbaka i stor klassisk AC/DC-stil!

/Ulf "On The Rock N Roll Train" Classon

onsdag 27 augusti 2008

My Apocalypse. Känn på den!

Metallica letar vidare i sitt förflutna och vaskar fram ett sound där vissa delar kan spåras tillbaka till "Master of puppets" och kanske ännu tidigare. I mina öron låter det mycket bra, men frågan är om man bara luras. Hur menar jag då? Jo, "St Anger" är i mitt tycke och många andras för den delen, det absolut sämsta bandet någonsin spottat ut. Jag kan se hur de tänkte och att hela skivan blev något av en reningsprocess, men faktum kvarstår att det inte är många stunder på den plattan som känns intressanta. Då blir det kanske så att man nu bara jämför med just den skivan och då blir allt annat så ofantligt mycket bättre. Jag vet inte riktigt.
Nu smattrar trummorna så raskt att herr Ulrich knappt hinner med och återigen får Kirk Hammet fritt spelrum och river av det ena solot efter det andra och jag gillar det. Jag gillar det skarpt.
Mitt intryck så här långt, efter tre hela låtar och bitar av andra, är att Metallica definitivt är inne på rätt spår. "Death magnetic" kan bli hur intressant som helst.

För att lyssna på låten klicka
HÄR.

/Niclas Müller-Hansen

Lyssna på AC/DC's nya singel inatt!!!

I natt kommer AC/DC's nya singel "Rock N Roll Train" ha världspremiär på iheartmusic.com. Jag tror det är vid midnatt svensk tid låten läggs upp men jag kan tyvärr inte hitta dom exakta tiderna så ni får helt enkelt kika in och se om den lagts upp.

Detta kan bli tidernas bästa låt på mycket, mycket länge. Det lilla man fått höra på bandets MySpace-sida lovar gott med ett sound som för tankarna tillbaka till bandets storhetstid.

Nåväl, jag kan inte skriva mer just nu för jag är helt tossig av förväntan. Detta är hur stor som helst för mig. Jag lovar att återkomma med ett utlåtande när jag lyssnat på den ett pat gånger.

/Ulf Classon

tisdag 26 augusti 2008

Skratta lite åt folk med fördomar?

Ibland blir vardagen grå och trist och då kan man behöva lite ljus och skratt. Amerikanska pluggedinonline.com guidar föräldrar, barn, ungdomar och församlingsmedlemmar genom popkulturen. Ur ett kristet perspektiv berättas det om vad som är dåligt och ett ständigt varnande finger lyfts, oftast med ett härligt bibelcitat.
Man kan inte annat än skratta när man läser om deras analyser och varningar om band som Alice In Chains, Metallica och Slipknot, för att nämna några. Personligen kommer jag alltid att vara livrädd för den här typen av fördömande människor.
Lys upp vardagen och le lite!

Klicka
HÄR och välj Heavy Metal i genre-boxen till vänster på sidan.

/Niclas Müller-Hansen

måndag 25 augusti 2008

Lite Nine Inch Nails...

I väntan på att Trent Reznor gör tv-serie av albumet "Year Zero" kan ni gå igenom Reznors och Nine Inch Nails historia i denna lilla "timeline" ihopsatt av Billboard. Få musiker är väl fortfarande så spännande och intressanta som honom och få har väl anammat internet på samma sätt för att skapa nya vägar inom den ständigt krisande skivindustrin.

För Billboards Nine Inch Nails timeline klicka
HÄR!

/Niclas Müller-Hansen

söndag 24 augusti 2008

Alla gillar inte Slipknot...

Fick ett mail idag från kollega Niclas med en länk till The Independent.co.uk och en hysteriskt rolig men på samma gång cynisk recension på Slipknots nya album "All Hope is Gone". Jag gillar Slipknot och håller kanske inte med författaren Simon Price till hundra procent men ibland är det förbannat kul att läsa omdömen av folk som verkligen vågar skriva ner sin ärliga åsikt.

Simon's recension på Slipknots skiva hittar du
HÄR.

/Ulf Classon

lördag 23 augusti 2008

MySpace-Tips: Galaxy Safari

Då var det dags för ytterligare ett tips på ett osignat band (tror inte dom har kontrakt i alla fall) som lirar schysst musik. Jag surfade in på svenska Galaxy Safaris MySpace-sida av i princip misstag men tyckte det verkade intressant, klickade igång "Save Me" och knockades totalt! Dessa grabbar ljuger definitivt inte när dom skiver att influenserna är Queens of the Stone Age och Foo Fighters för satan vad det svänger! Lyssnar man sen vidare på övriga spår så hittar man både lite Soundgarden, Kyuss och Turbonegro i musiken och det tillsammans med ett eget sound.
Musiken handlar om hård och riffig rock som ni förstår men dom har något som många nya band inte har - nämligen starka refränger! Mina tankar förs oavbrutet till Foo Fighters vilket är ett band jag smått avgudar så jag skall definitivt hålla koll på dessa grabbar!

Det verkar faktiskt som att bandet har en hel platta inspelad och klar men som inte är släppt så med lite tur är det någon som inom en snar framtid plockar upp bandet och ger ut skivan. Jag kommer i alla fall stå först i kön när skivan släpps.

För Galaxy Safari på MySpace klicka
HÄR!
Rekommenderad lyssning: Save Me, Away och Dazed

Nästa tips kommer om ungefär en vecka och kommer förmodligen musikaliskt tillhöra den hårdare skolan.

/Ulf Classon

torsdag 21 augusti 2008

Är Metallica på rätt spår igen?

Har Rick Rubin lyckats? Har han fått herrarna Hetfield och Ulrich att styra Metallica mot bättre och mer inspirerande ljudlandskap än på länge? Ja, med tanke på hur första singeln "The day that never comes" låter måste jag nog ge Rubin lite credit. Han har ju sedan tidigare gjort under med framförallt the man in black, Johnny Cash och kanske var det uppbrottet med Bob Rock som har behövts. Kanske blev de för trygga och självsäkra med honom i producentstolen. Vem vet?
När jag nu lyssnat åtskilliga gånger på den nya singeln kan jag bara kallt konstatera att det låter bättre och mer intressant än på länge. Faktum är ju att bandet inte gjort något riktigt intressant sedan "The black album". Visst finns det en del godis på "Load" och "Reload" och turnéerna de gav sig ut på ligger fortfarande högt på min konsertlista, men när ett band som Metallica börjar dabbla med kajalpennor kan man inte göra annat än att dra öronen åt sig.
Än så länge har jag bara lyssnat på "Cyanide" och "The day that never comes" men är resten av "Deah magnetic" i liknande stil kan de gamla hjältarna vara på rätt spår.
Singeln låter som ett hopkok av "And justice..." och "The black album" med ett litet inslag av Maidengitarrer. Snygg inledning med vemodig gitarr. Det riffas som aldrig förr och Kirk han gnider och gnider. Har aldrig riktigt kunnat uppskatta Hammet, men här låter det som att han är pånyttfödd efter misslyckade "St Anger" och låten hittar ett riktigt bra groove mot slutet.
Jag håller tummarna...

/Niclas Müller-Hansen

onsdag 20 augusti 2008

Lyssna på Metallicas nya singel.

I morgon, tordagen den 21e augusti, kommer det gå att lyssna på Metallicas nya singel "The Day That Never Comes" på bandets hemsida metallica.com. Vad kan vi förvänta oss? Gammal hederlig thrash? Blytung metal ala "Sad But True"? Kakburkssolon? Jag hoppas i alla fall på en "Load 3" men det är jag förmodligen ensam om. Hur som helst så är ett nytt albumsläpp med Metallica något som verkar beröra alla hårdrockare oavsett om man gillar bandet eller ej. Men jag är rätt säker på att låten kommer både att sågas och hyllas. Den som lyssnar i morgon kommer i alla fall att kunna skaffa sig en egen uppfatting och det mina vänner, att lyssna, är det första man måste göra innan man får kritisera någons musik. Oftast så glömmer folk att lyssna och sågar ändå. Nej, nu kom jag ifrån ämnet. Hursomhelst, lyssna på Metallicas nya singel imorgon, jag har nämligen på känn att det kan vara något i hästväg.

/Ulf Classon

måndag 18 augusti 2008

Omslag och låtlista till nya AC/DC-skivan är ute!!!

ÄNTLIGEN!!! Ja det är väl ett ganska beskrivande ord för oss AC/DC-fans. I åtta års tid har vi fått vänta på ett nytt album med universums bästa band och äntligen är det här. Albumet, som har fått namnet "Black Ice", är planerat att släppas genom Columbia Records den 20:e oktober men innan dess kommer vi få ett smakprov i form av singeln "Rock 'N' Roll Train" den 28:e augusti. Videon till singeln kommer att få sin premiär i september.
Rapporterna från dom tidskrifter som haft äran att lyssna på skivan lovar mer än gott vill jag påstå. Stora ord som "bästa AC/DC-albumet på länge" och "smokin' hot" är bara några av dom glädjeyttringar man fått ta del av.

Hur som helst så lär vi få höra tids nog hur bra detta album är. Personligen har jag nog alldeles för höga förväntningar på "Black Ice" men något säger mig att allt kommer infrias. Jag tror att detta är det albumet som får en hel rockvärld att åter igen lägga sig på knä och tillbe Angus och kompani.

Jag tycker albumtiteln är lite småcool även om dom tidigaste rapporterna pekade på att den skulle heta "Strap it On" vilket jag tycker är ett jävligt coolt namn. "Runaway Train" är en annan titel som florerat...

Omslaget tycker jag är det snyggaste dom haft på länge, stilrent men ändå detaljerat. Naturligtvis så får vi se den klassiska Angus-siluetten men jag kan inte hitta något som associerar till svart is. Vore kul att få veta vad som ligger bakom albumtiteln.

Det enda oroväckande är att skivan innehåller hela 15 låtar! Personligen tycker en skiva skall innehålla max 10-11 låtar för man orkar inte lyssna mer. Men va fan, det är åtta år sen vi fick något nytt med bandet så vi får väl tacka och ta emot så mycket vi kan!

Nåväl, väntar jag bara på att turnédatumen skall presenteras. Enligt acdc.com så skall bandet kicka igång sin världsturné i slutet på oktober. Kan vi förvänta oss spelningar i Globen och Scandinavium i höst/vinter och Ullevi till sommaren? Oavsett så skall jag se dom så det är väl bara att packa väskan och bege sig iväg till närmaste ställe för att se universums bästa band: AC/DC!!!

Låtlistan till "Black Ice":
1. Rock 'N' Roll Train
2. Skies on Fire
3. Big Jack
4. Anything Goes
5. War Machine
6. Smash 'N' Grab
7. Spoilin' for a Fight
8. Wheels
9. Decibel
10. Stormy May Day
11. She Likes Rock 'N' Roll
12. Money Made
13. Rock 'N' Roll Dream
14. Rocking all the Way
15. Black Ice

/Ulf Classon

söndag 17 augusti 2008

Vad gör man...

...om man som jag är så pank så man inte har råd med varken gratisfestivalen Slottsskogen Goes Progressive eller polarnas privata festival innehållandes tre liveband? Jo man slappar hela lördagen på soffan med lite OS på TV och sen när kvällen närmar sig så bullar man upp med pilsner som man tiggt till sig av farsan och sen drar DVD-kvällen igång! Man inleder med Deep Purples "Perihelion" som är inspelad 2001 i Florida och är således en konsert från Steve Morse-eran. Anledningen till att jag gillar just denna konserten är att bandet verkar ha fått en nystart med Steve's intåg i bandet och alla är riktigt spelsugna. Andra anledningen är att det bjuds på lite mer udda låtval än brukligt. Inledningen med "Woman from Tokyo" och "Ted the Mechanic" är så jävla bra så jag tror jag smäller av och att sen få se och höra låtar som "Sometimes I Feel Like Screaming", "Fools" och "When a Blind Man Cries" live är så jävla coolt.

Lite lagom partysugen efter herr Gillan och gänget så blir jag sugen på lite Neil Young. Jag vill se om jag kan återuppliva några av dom känslorna jag fick av mannens spelning på Way Out West festivalen för några veckor sedan. Det går naturligtvis inte då den spelningen var det bästa och mest fantastiska jag upplevt i konsertväg någon gång men Neils "Live Rust" är förmodligen det bästa man kan se med mannen på DVD-formatet. Inspelat redan 1978 så får vi se en ung och pigg Neil Young som först inleder med sina lite mer stillsammare nummer innan kompbandet Crazy Horse kommer in och dom rockar röven av allt och alla. Det som slår mig är att Neil fortfarande idag är lika pigg och elektrisk på scen som han var då för 30 år sen.
Denna konserten är jävligt rolig också på grund av scendekoren som består av överdrivet stora gitarrförstärkare och mikrofoner bland annat och allt styrs och ställs upp av små gubbar i munkkåpor som mest påminner om något från Star Wars eller något i den stilen.

Efter Neil så kände jag för något lite mer hårdare och tuffare för att komma igång och vad är hårdare och tuffare än Rammstein? Deras DVD "Volkerball" är ta mig f-n stenhård! Oavsett om man gillar bandet eller inte så kan man inte låta bli att imponeras av bandet som med sin marschmetal tågar in på en fullsatt fransk arena och alla, precis alla, i publiken är helt galna! Riffen blir inte fetar än dom som Rammstein levererar med sin industrimetal och sångaren gör allt för att provocera med sina anspelningar på den tyska krigshistorien. Det folk inte verkar fatta i vanliga fall är bandet driver med sig själva och sin historia och inte hyllar den. Men det verkar dom franska fansen ha fattat i alla fall.
Alla rörelser är inövade och inget känns spontant för fem öre men satan vilken show dom bjuder på tyskarna. Som när sångaren kokar upå keyboardisten i en jättegryta tillexempel. Eller all eld och alla bomber? Nej, detta måste ses, det går inte att återge i text.

Avslutningsvis får det bli Whitesnake, det avslutas alltid med Whitesnake när jag har DVD-kväll antingen för mig själv eller med polarna känns det som. Men det är kanske inte så konstigt då bandets "Live: In the Still of the Night" kanske är det bästa man kan få i DVD-väg. Ljudet, ljuset, klippningen allt är perfekt med denna DVD och så bandet då förstås. Dave Coverdale och hans grabbar bjuder på en hejdundrande föreställning där det inte saknas en enda låt som man vill höra. Eller vad sägs om inledningen med "Burn"? Magisk är ett passande ord.
Nej, denna DVD'n borde finnas i var rockers samling för den är så nära perfektion man kan komma.

Lagom yr i skallen börjar man allt bli lite trött efter att ha sett fyra världsartister på samma kväll och sängen kallar. Jag tippar på att jag missade en massa kul som inte kunde gå på festival med polarna men jag är rätt säker på att det var jag som fick se dom bästa konserterna i alla fall.

/Ulf Classon

fredag 15 augusti 2008

MySpace-Tips: Egonaut

Då var det dags för vårat första lilla tips från den oändliga musikaliska världen som heter myspace.com och vad passar bättre då än att starta med lite bastard rock? Egonaut är fyra grabbar från Borås med ett mål: världsherravälde och det med det dom själva kallar för bastard rock så tycker i alla fall jag att dom har skaffat sig en bra start. Med rötterna djupt ner i den svängiga rockens mylla så levererar dom stenhård rock'n'roll med feta riff, maffiga orgelattacker och allsångsvänliga refränger i en grym symbios med en fet produktion. Bandet har släppt en del demosar och gigar så ofta dom får chansen (vilket är kriminellt sällan faktiskt) men än har inget skivbolag fått upp ögonen för bandet. Det var dock ett skivbolag, ett av dom största i världen, som var intresserade men drog sig ur av någon underlig anledning. Lite synd för Egonaut tror jag kan gå hur långt som helst med sin bastard rock. Hursomhelst, det finsn inte så mycket mer att säga om dessa grymt svängiga grabbar så ta och smurfa in på någon av länkarna nedan av ta del av Egonaut som garanterat kommer få dig på partyhumör!!!

Egonaut på MySpace.com
Egonaut på YouTube.com
Egonauts officiella hemsida

/Ulf Classon

torsdag 14 augusti 2008

Ett boktips eller två...

Böcker är kul! Själv har jag alltid två till fyra böcker igång samtidigt och allt som oftast är det någon form av musiklitteratur. Då Metal Shrine är det enda svenska metal webzine som recenserar böcker kontinuerligt, tenderar en hel del av litteraturen bredvid sängen att vara om just hårdrock.

För tillfället läser jag med glädje Joel McIvers biografi om Slayer, "The bloody reign of Slayer". En välskriven sak som tar allt från början fram till idag. Boken är inte officiell, men författaren kontaktade bandets management som till en början var positiva, men som sedan drog ut på sitt svar, om medverkan eller stöd, alldeles för länge för att klara deadline.
McIver har tidigare bl a skrivit om Metallica, "Justice for all: The truth about Metallica" och Black Sabbath, "Sabbath bloody Sabbath. Dessutom jobbar han för tillfället på en bok om Glenn Hughes, som är planerad att se dagens ljus i mitten av nästa år.

Mer info om författaren hittar du
HÄR.

En bok jag ännu inte har i min ägo, vilket dock bara är en tidsfråga, är Julian Gills "Leppard tracks: Misty dreamers (1977-2008)". Denna nästan 500 sidor tjocka bok handlar om Sheffields kungar, Def Leppard. Bara omslaget ser enormt lockande ut och är "Leppard tracks" bara en tiondel av vad författarens bokserie om KISS är, "The KISS album focus", så är det en given succé.
Säg vad man vill om dagens upplaga av bandet, men en gång i tiden på det ljuva 80-talet klämde bandet ur sig några plattor av yttersta klass.

Tänk nu om bara Curt Gooch och Jeff Suhs, männen bakom den otroligt välskrivna och detaljerade "KISS alive forever" kunde knåpa ihop en liknande bok om Van Halen. För några månader sedan dök det
HÄR lilla bidraget upp i samband med Van Halens återföreningsturné i USA.

Tyvärr blir det nog aldrig något av detta, men hoppas kan man ju alltid.

/Niclas Müller-Hansen

onsdag 13 augusti 2008

Ny låt med The Haunted!!!

Svenska thrasharna i The Haunted har varit snälla och lagt ut en helt ny låt med titeln "Moronic Colossus" på deras MySpace-sida från den kommande skivan "Versus". Skivan som planeras att släppas den 17:e september via Century Media har spelats in i PUK-studion i Danmark med Tue Madsen bakom spakarna. Bandet har tidigare spelat in "Revolver" (2004) och "The Dead Eye" (2006) i PUK men till skillnad från dom gångerna så har nu bandet spelat in allt utom sången och solona live. Bandet kom på idén efter att ha spelat in en "live session" för P3 och ville denna gången fånga energin från deras liveframträdanden.

Låtlistan för "Versus":
1. Moronic Colossus
2. Pieces
3. Little Cage
4. Trenches
5. Ceremony
6. Skuld
7. Crusher
8. Rivers Run
9. Iron Mask
10. Faultline
11. Imperial Death March

Källa:
Blabbermouth.net

Uffes åsikt:
The Haunted är världens bästa band och kommer förmodligen att fortsätta vara det även med denna skivan! "Moronic Colossus" innehåller allt det där som en Haunted-låt skall ha men det finns även en del nya saker som jag än, efter fem lyssningar, inte fått grepp om. Det är dock inget stort och revolutionerande vi talar om här utan som alltid med Haunted så utvecklas dom alltid lite för var skiva. Det lär, som alltid, ta mig en miljard lyssningar innan jag får grepp om en låt med The Haunted så jag skall inte uttala mig för mycket än. Men att bandet inte kommer svika sina fan, det är jag säker på.

/Ulf Classon

Metallica lirar nytt!

För väldigt länge sedan brukade jag verkligen se fram emot flera skivsläpp varje år. På 80-talet fanns inte Internet och ofta fanns det väldigt lite info att tillgå om kommande släpp med sina favoritartister. Bästa källorna var oftast tidningarna Okej, Faces Rocks, Hit Parader eller Kerrang. Dessutom fanns ju det underbara programmet Rockbox på P3, som spelade en låt eller två från någon kommande platta och allt bandades på den lilla Hitachibandaren hemma i pojkrummet. Minns fortfarande med glädje när Pär Fontander presenterade "Keep your eye on the money" från Mötley Crües då kommande "Theater of pain". Jag var i himlen under flera dagar.
Numera är överraskningsmomentet borta i och med Internet och ett mediaflöde utan dess like. Allting är "Instant" och även om man vill behålla den där spänningen över en ny skiva, är det nästan omöjligt att inte snappa upp saker här och där. En annan orsak kan ju också vara att jag personligen inte är lika intresserad längre. Det är inte många band där jag verkligen sitter som på nålar inför ett kommande skivsläpp. Man har väl blivit för gammal helt enkelt och dessutom sett och hört på tok för mycket för att man skall slås med häpnad längre.
Ett band som dock fortfarande lockar lite är Metallica. Riffmeister Hetfield och hans mannar har tyvärr inte åstadkommit några större ögonblick sedan "The black album", men inför varje släpp finns ändå en viss längtan och nyfikenhet från min sida.
Metallica har alltid varit fenomenala live och majoriteten av de konserter jag sett med dem har alltid varit värda biljettpriset. Dock var spelningen på Ullevi senast inte någon höjdare. Säg vad man vill, men Hetfield är inte Hetfield nu när han är nykter. Det ska vara fuck och motherfucker i varannan mening och den vita ESP´n ska hänga vid knäna. Numera lirar han mest på en svart Gibson, har hasat upp gitarren och svordomarna är ett minne blott. Den där lilla "farligheten" är borta, tyvärr.
"S:t Anger" var och förblir en besvikelse och det faktum att bandet inte inkluderar någon av låtarna live talar sitt tydliga spår. Men nu när Rick Rubin fått sitta vid spakarna eller rättare sagt, lämnat spakarna och bandet ifred, kan kanske "Death magnetic" bli ett steg i rätt riktning.
Låten "Cyanide" premiärspelades för en dag eller två sedan i Dallas och det låter ju faktiskt inte helt tokigt. Riffandet är tillbaka i gammal god anda och Hammet får svänga loss på gitarren som bara han kan och ge ett sådär lite halvsvajigt solo. Låten har något extra, helt klart och den växer för varje gång jag hör den. Är Metallica på rätt spår? Har demonproducenten Rick Rubin lyckats skaka om gamlingarna och fått dem att inse att experimetlustan skall lämnas där hän?
Den som lever till september får se.

/Niclas Müller-Hansen

tisdag 12 augusti 2008

Välkommen!!!

Välkommen till Metal Shrines nya blogg! Denna blogg skall ses som ett komplement till huvudsidan som ni hittar på metalshrine.se. Här kommer ni att kunna hitta dom största och viktigaste nyheterna samt kommentarer till dessa, tips på skivor som ni bör kolla upp, gamla som nya, nya heta MySpace-band samt kanske ett och annat vasst och syrligt kåseri. Vem vet? Här på Metal Shrine Bloggen kan allt hända och vi hoppas ni vill hänga med på resan!
Låt oss dock ge er en lite mer genomgånde beskrivning av det ni kommer att finna på bloggen kommer här:

Nyheter: Dom mest intressant nyheterna (möjligtvis inte dom viktigaste och största) kommer att berättas här så fort det går och kommer att kommenteras på ett mer personligt plan av oss här på Metal Shrine. Nyheterna kommer att dyka upp lite då och då under veckorna så gör det till din dagliga rutin att kolla in denna bloggen. I övrigt så rekommenderar vi blabbermouth.net för dagliga uppdateringar av nyheter i mängder.

Skivtips: Ibland känner man att det finns en viss speciell skiva som man älskar över allt annat men ingen annan tycks veta om att den existerar, ja då kommer vi naturligtvis att tipsa er om att den finns där ute och är värd att införskaffa. Det kommer inte bli några djupare recensioner av skivorna här på bloggen utan mer en kärleksförklaring och en uppmaning att lyssna på skivan. Skivtipsen kommer att dyka upp lite då och då så höll ögonen på bloggen för att inte missa något. För mer ingående recensioner så rekommenderar vi huvudsidan på metalshrine.se naturligtvis.

MySpace-Tips: Det finns mängder av osignade och fullständigt lysande band där ute och MySpace.com är musikgudens gåva till oss som ständigt letar efter nya heta akter att dyrka. Tyvärr är det fullständigt möjligt att hitta alla band med potential på MySpace så vi skall göra vad vi kan för att hjälpa er att sålla i demodjungeln. Detta kommer ske förhoppningsvis en gång i veckan så än en gång: Höll ögonen på bloggen för att inte missa nått.

Pre-Reports: Vi hårdrockare gillar väl alla festivaler eller hur? Men ibland så skall man besöka en festival för första gången och är så klart nyfiken på hur det är på just den festivalen. Låt då våra rutinerade festivalbesökare i redaktionen ge er en liten förrapport till dom festivalerna vi själva skall besöka där vi spånar lite om själva festivalen, varför vi åker dit och vilka band vi själva funderar på att bevittna. Recensionerna på festivalerna hittar ni naturligtvis sen på huvudsidan metalshrine.se.

Krönikor/kåserier: Längre krönikor hittar ni på huvudsidan men ibland kanske man känner för att bara skriva av sig lite, kasta lite skit, hata lite, älska lite...ja ni fattar grejen. Här på bloggen kan ni hitta det mesta och vi hoppas att ni skall finnas det roande.

Det kommer säkert tillkomma fler "kategorier" i framtiden men som sagt, ni fattar nog grejen nu med vad denna bloggen är tillför: Att vara ett komplement till metalshrine.se.

Just nu är byggnaden av denna blogg i full gång som ni kanske märker men så snart det är klart så hoppas jag ni skall finna den roande.
Jag som kommer att hålla i skötseln och uppdateringarna på bloggen heter Uffe och vill ni kontakta mig eller dom som sköter huvudsidan så har ni mailadressen här:
metalshrine@hotmail.com

/Ulf Classon